Het lidmaatschap

Wat houdt het lidmaatschap van TC Rijnmond in?

Veel fietsplezier en gezelligheid!

En meer:
Bij deelname aan door TC Rijnmond georganiseerde fietstochten betaal je als lid geen inschrijfgeld. Dat zit in de contributie inbegrepen. Eventuele pontkosten zijn meestal voor rekening van elke deelnemer.

TC Rijnmonders gebruiken bij het toerfietsen een racefiets of mountainbike om gezamenlijk een tocht te volbrengen volgens het principe ‘samen uit – samen thuis’.

TC Rijnmonders ontdekken bij het toerfietsen dankzij de uitgebreide wegkennis van hun medeleden steeds meer mooie fietsroutes in de directe of wijde omgeving van Rotterdam en zelfs ver daar buiten.


NTFU

TC Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

De NTFU coördineert het toerfietsen in Nederland (550 verenigingen, 50000 leden, en duizenden fietstochten per jaar). Al deze toertochten staan in de jaarlijkse NTFU Kalender en op de website van de NTFU.
De NTFU Kalender hoort bij de toerfietskaart (TFK) die je ieder jaar ontvangt wanneer je bij TC Rijnmond lid bent. Hierbij hoort ook een registratieboekje, waarin je alle georganiseerde en door jou gereden tochten kunt noteren en laten aftekenen. De toerfietskaart is tevens het bewijs van verzekering tijdens je fietstochten. Je toerfiets is altijd tot € 1000 verzekerd, en meer… Informatie over de uitgebreide verzekering bij de NTFU kan je vinden op de website van de NTFU .
Als lid wordt u aangemeld bij de NTFU en gaat u akkoord met de gegevensverwerking door de NTFU.
De volgende gegevens worden door de NTFU verwerkt:
-naam
-geslacht
-geboortedatum
-adres
-(mobiele) telefoonnummer
-emailadres
-naam en telefoonnummer voor noodgevallen (ICE)
-lidmaatschapsnummer betrokkene
-lidmaatschapsnummer vereniging
-land
-provincie
-overige door  de Vereniging naar eigen inzicht aangeleverde persoonsgegevens

FietsSportMagazine

Als gewoon lid van de NTFU ontvang je ook het interessante tijdschrift FietsSportMagazine (FSM) van de NTFU dat zesmaal per jaar verschijnt. Een blad boordevol informatie over het toerfietsen en voor alle toerfietsers. Een greep uit de inhoud: fietsreizen, trainingsadviezen, fietsonderdelen, testen, medische adviezen, kleding, voeding en natuurlijk ook de officiële mededelingen van het Hoofdbestuur van de NTFU.

 

 

 


Wat kost het lidmaatschap van TC Rijnmond?
De volgende tarieven per jaar m.i.v. 2020 van toepassing:

Gewoon lid € 74,00 TCR +NTFU +FSM
Gezinslid op zelfde adres € 74,00 TCR +NTFU
65+ Lid € 74,00 TCR +NTFU +FSM
M-lid € 42,00 TCR
Ondersteunend lid € 22,00 TCR
M-lid =
is al NTFU lid via
andere vereniging
TCR = Lidmaatschap TC Rijnmond
NTFU = Lidmaatschap NTFU
FSM = NTFU FietsSportMagazine

Eerst eens kennismaken? Natuurlijk zijn niet-leden hartelijk welkom bij TC Rijnmond-ritten!
Vragen?
info@tcrijnmond.nl
De ervaring van een nieuw TC Rijnmond lid:

Naar heel lang aarzelen ben ik lid geworden van TCR. Ik ben namelijk al lid van de handbalvereniging: DWS, waar ik bijna elke zondag wedstrijden speel. Maar ik ben al heel lang geïnteresseerd in wielrennen en dit was voor mij de reden om lid te worden van TCR.

Voor mij was dit mijn eerste ervaring met het rijden met meerdere wielrenners in clubverband. Ik heb altijd alleen gereden maar als er iets saai is, dan is het wel alleen rijden. Je rijd altijd hetzelfde rondje en met 1 wolkje aan de hemel, zeg je al gauw: ‘misschien gaat het wel regenen.’

Met mijn nieuw aangeschafte fiets van Leo reed ik naar Harga, niet wetende wat mij te wachten stond. Mijn eerste zondagsrit was dan ook een hele ervaring. Niet alleen het feit dat je jezelf helemaal zit te vermoorden op zo`n fiets. Maar de tips onderweg van de mensen die al iets langer rijden: ‘Hé, je stuur staat niet goed, je trapt een te zwaar verzet.’

Het is verstandig om iets met deze tips te doen. En dan wordt het toerfietsen een stuk leuker moet ik zeggen. Zeker het sociale wat binnen de groep heerst. Er komen termen voorbij waar ik nooit van gehoord heb. Vooral: ‘kleine lek,’ heeft me erg verbaasd. Maar het is soms een wel een verademing kan ik zeggen. En bij ‘grote lek’ verbaast het mij dat voor je het geroepen hebt, Bert al naast je fiets staat en je zeggen en schrijven twee tellen hebt om van je fiets af te komen.

Iets wat me ook bijgebleven is: iedereen op een fiets met een krom stuur is niet meteen een wielrenner. Frans ik kan je niet meer dan gelijk geven, het is de pure waarheid. Na zo een paar tochten komt natuurlijk de overmoed en denk je dat je alles kan, dus ging ik de Mont Ventoux beklimmen 1912 meter hoog. Met veel moed en zoiets van; ‘dat ga ik even doen’ werd ik onderweg verrast met onweer hagel en veel wind. Ik ben niet één man met de hamer tegen gekomen, maar zeker een stuk of tien en met Petrus op mijn bagagedrager, heb ik helaas moeten afstappen op 1200 meter.

De eerste de beste tourrit, heb ik mijn ervaringen besproken met de ploeg en ik kreeg min of meer te horen van: ‘jongen, hoe lang fiets je nou!’ En daar moest ik het mee doen. Ook dit was voor mij weer een leermoment. Zo leer ik nog steeds elke rit weer en volgens mij ben ik er nog lang niet.

Er bestaat ook zoiets als ken je fietspaden. De fietspaden die ik ken zijn naar mijn werkplek en terug. Maar wat ik bij de tourclub heb meegemaakt, grenst voor mij aan het ongelooflijke. Ik ben op plekken geweest, waar ik het bestaan niet van wist en nog nooit van gehoord had.

Nu zo`n klein half jaar later, moet ik eerlijk bekennen dat ik blij en gelukkig ben om met deze club elke zondag op pad te mogen gaan. Mijn complimenten gaan uit naar de mensen binnen de club. Om zo iets neer te zetten heb ik alleen maar bewondering!

Met vriendelijke groet,
Peet