Welkom bij TC Rijnmond

Hier lees je alles over de gezelligste fietsclub van Schiedam en omstreken, Toerclub Rijnmond.

TC Rijnmond
TC Rijnmond is een gezellige, middelgrote toerfietsclub, die in 1979 is opgericht met het doel sportief recreatief fietsen te bevorderen. Het gaat hierbij om toerfietsen. TC Rijnmond is aangesloten bij de NTFU.
Bij onze activiteiten is er dus geen sprake van winnaars of verliezers. De enige prestatie die geldt is het volbrengen van de fietstocht, volgens het principe “samen uit – samen thuis”. Ons domicilie is de kantine van Hermes DVS.

Wat doet TC Rijnmond
TC Rijnmond organiseert het gehele jaar door tientallen fietstochten in groepsverband, variërend in lengte van 50 tot 200km. Het toerseizoen loopt van maart tot eind oktober. Er wordt niet alleen afwisselend op zaterdag of zondag gefietst, maar ook op dinsdag en donderdag overdag door de DiDo’s afkorting voor dinsdag & donderdag.
De DiDo groep bestaat voornamelijk uit gepensioneerden of mensen die in de continu werken. Elke dinsdag en donderdag vertrekt de groep om 10:00 uur vanuit de kantine HDVS met wisselende samenstelling.
Vroeger werd er ook op dinsdagavond gefietst, maar door gebrek aan belangstelling is dat vervallen.
Op de website van TCR vind u meer informatie.

Routes 
TC Rijnmond stelt jaarlijks een toerprogramma op, deze agenda vind u op de website. We proberen altijd om halverwege de rit een koffiestop in te plannen. Inmiddels weten we wel welk café of restaurant we welkom zijn.

Samen uit, samen thuis
TC Rijnmond heeft het principe “samen uit , samen thuis”. We wachten op achterblijvers en helpen deelnemers met pech. Belangrijk is dat een ieder voortdurend oplet of degene die achter jou fietst nog volgt.

Wat voor soort fiets en kleding?
Om een snelheid van 25 km/uur of meer gedurende enkele uren te kunnen volhouden wordt een racefiets of mountainbike aangeraden. TC Rijnmond heeft een eigen clubtenue.

Pech onderweg?
Bij pech blijft de groep bij elkaar. Indien reparatie, in de meeste gevallen een lekke band, problemen oplevert, krijg je hulp van andere deelnemers.

Wil je eerst eens kennismaken met het toerfietsen?

Niet-leden zijn altijd hartelijk welkom bij TC Rijnmond. Ben je in bezit van een racefiets en vind je fietsen leuk, sluit je dan aan bij onze club.

Meer info: www.tcrijnmond.nl

 

Reacties zijn gesloten.