In memoriam: Frans van der Ploeg

Een laatste groet
Frans van der Ploeg
23 augustus 1945 – 5 december 2017

Dinsdag 5 december is Frans van der Ploeg op 72-jarige leeftijd plotseling overleden.
Frans is dinsdagochtend van huis vertrokken voor een fietstochtje met zijn fietsvrienden, de DiDo’s. Echter, op de weg terug is Frans aan een hartstilstand bezweken in het bijzijn van zijn fietsmaatjes.

Frans was lid van TC Rijnmond sinds 1987 heeft van 1992 tot en met 2014 diverse functies in het bestuur bekleed, waarbij Frans tot ere-lid is benoemd.
De meeste van ons kennen hem natuurlijk als De Voorzitter.
In al die jaren heeft Frans enorm veel voor “zijn” cluppie betekend; een zeer goede voorzitter, een zeer fijne fietsmaat, een hele goede vriend, een inspirator, een bron van kennis, een Tom-Tom, maar vooral, een zeer fijne en goede kerel!

Frans was door dit alles een zeer graag geziene kerel met altijd een ding voor ogen: Toerclub Rijnmond. In goede en in minder goede tijden was Frans er altijd voor de club en probeerde altijd alles in goede banen te leiden. Er kon altijd een beroep gedaan worden op Frans, of het nou over bestuurlijke zaken ging of een reparatie aan je fiets, Frans stond altijd voor je klaar met raad en daad.

Het fietsen betekende veel voor Frans; of het nou dinsdag, donderdag, zondag of op Mallorca was, Frans was nagenoeg altijd aanwezig. Ook na het fietsen was Frans een voorstander om nog even “sociaal te doen”, dus een biertje  te gaan drinken in de kantine, wat door menigeen werd gewaardeerd. En dan kwamen verhalen los…. Alles werd besproken; de wereldproblemen werden in 1 biertje opgelost, fietsen werden gekraakt en geprezen, sport, met name het wielrennen, werd uitvoerig geanalyseerd…..

Maar nu, stilte, woorden schieten tekort, er zijn meer gedachten dan men aankan. Met het overlijden van Frans is ook een stukje Rijnmond overleden….

Frans, maatje, vriend, fijne gozer, we zullen je missen!

Lid sinds 1987, Algemeen bestuurslid 1991-1993, Voorzitter 1993-2001, Algemeen bestuurslid 2003-2005, Voorzitter 2005-2011, Erelid sinds 2011, Voorzitter 2013-2014

Indien er meer bekend is betreffende de uitvaart van Frans, zal dit via de gebruikelijke wegen bekend worden gemaakt.

Reacties zijn gesloten.